Leave a comment

White chocolate tart: new trial

Since the feedback of my original recipe was that it was good but not exactly the same i decided to try a new version of the recipe, without almond powder, let’s see the result!

I will make small tarts with it.

Ingrédients pour 6 tartelettes

Fond de tarte

  • 250g de sablés émiettés
  • 100g de beurre fondu

Ganache

  •   500g de fruits rouges mélangés surgelés
  •   4 jaunes d’œufs
  •    300g de chocolat blanc
  •   50cl de crème liquide entière

Instructions :

1) Fond de tarte (peut être fait la veille)

  • Mélanger les sablés et le beurre fondu.
  • Tapisser le fond des moules de ce mélange en tassant bien avec le dos d’une cuillère. Mettre au réfrigérateur

2) Ganache (peut être faite la veille)

  • Faire fondre le chocolat blanc et les la crème sur feu doux
  • Laisser tiédir et ajoutez les 4 jaunes d’oeuf. Garder au frais au moins 1h.

3) Assemblage

  • Déposer les fruits encore surgelés sur le fond de tarte puis couvrir de la ganache
  • Mettre au four 40 min à 180° C. Laissez refroidir 1/4h.

Let’s see!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: