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Call for recipes!

Since it’s quite grey outside, time to turn on the oven and bake ourselves some comfort!

I’ve never done this with the blog but i thought why not: i would like to launch a call for recipe.

The principle is simple (well it is Monday after all and you can’t ask me to think too much!): anyone feel free to send me a recipe you love, it can be sweet or salty as long as it’s good, and i’ll attempt to do it this week end and post the results!

Just post it in english or french as a comment to this post. it might also create a cool collection of recipes!

So let yourself post away!

4 comments on “Call for recipes!

  1. Pâte à Crêpes (Crepes Dough: english version at the end)

    Ingrédients :
    375g de farine
    3 œufs
    1 cuillère à soupe d’huile d’olive
    3/4 de litre de lait
    1 pincée de sel

    Dans un saladier, mettre la farine. Y casser les œufs, puis mélanger pour les incorporer à la farine. Rajouter ensuite la cuillère d’huile d’olive. Puis verser petit à petit le lait tout en remuant avec un fouet.
    Ajouter une pincée de sel.
    Optionnel : pour éviter les grumeaux, utiliser un mixer à la toute fin.
    Optionnel bis : laisser reposer au réfrigérateur avant de faire les crêpes

    ————————————
    Crepes Dough

    Ingredients:
    3 cups flour
    3 eggs
    1 tablespoon olive oil
    3 cups milk
    1/4 teaspoon salt

    In a large mixing bowl, whisk together the flour and the eggs. Add the olive oil. Gradually add in the milk, stirring to combine. Add the salt. Beat until smooth.

  2. De la complémentarité en cuisine, ou comment accompagner les crêpes
    Crème de caramel au beurre salé

    Temps de préparation
    5 minutes, vaisselle inclue

    Ingrédients
    100g de sucre
    30g de beurre salé
    4 cuillères à soupe de crème liquide (légère ou non)

    Préparation
    Mettre le sucre et le beurre dans une casserole, mouiller le sucre. L’eau doit être complètement absorbée par le sucre*.
    Faire cuire à feu moyen. Quand le mélange devient brun clair, couper le feu et ajouter la crème liquide. Bien mélanger.
    Verser dans un récipient et laisser refroidir.

    * S’il y a trop d’eau, le sucre mettra plus longtemps à caraméliser.

    ——————————————–

    English version
    Salted caramel cream for Crepes

    100g white sugar
    30g salted butter
    30g whipping cream

    Put the sugar and the butter in a pan and add some water to moisten the sugar.
    Cook until the mix becomes brown.
    Add the whipping cream and blend, then put the mix in a container.

  3. Yes, guest star nb 2!
    And a recipe submission from my friend Nanou star!!

    Tuna dip

    Ingredients:
    – 1 package garlic and herbs cream cheese (Rondelé or Boursin)
    – 1 tuna can, drained (in water)
    – 1/2 red onion cut very finely

    Directions:
    – Mix altogether with a fork!
    – Dip carrots, celery, pita bread…

    Dip au thon

    Ingrédients
    – 1 rondelé ail et fine herbes
    – 1 boite de thon en boite
    – 1/2 oignon rouge coupé très fin

    Instructions
    – Tout mélanger avec une fourchette
    – A manger avec carottes, céleri, pita….

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